2011. november 19., szombat

5 hét múlva karácsony!

Ajaj! 5 hét és ilyenkor már itt fog állni a szobában a karácsonyfa, túl leszünk a karácsonyi vacsorán, a gyerkőcök már letesztelték az összes játékot, amit kaptak és amit lehetett már el is törtek:)
Ilyenkor már nyugisan ejtőzünk majd valami százszor ismételt karácsonyi film előtt és arra gondolunk majd, hogy idén is túléltük a karácsonyt!

De ahhoz, hogy nagyobb idegbaj nélkül túléljük a következő 5 hetet, nem árt már most neki állni a készülődésnek.

- Végig kell gondolni, hogy kinek milyen ajándékot vegyünk vagy készítsünk.

- Át kell nézni a tavalyról eltett díszeket, égősorokat, gyertyákat, hogy jók lesznek-e még idén is, vagy már megérettek a cserére.

- Akik szeretnek minden évben másfajta karácsonyi hangulatot, díszítést kitalálni, azok gondolják át, idén milyen színvilágot szeretnének és ehhez még miket kell beszerezniük.

- Karácsony nincs sütik, édességek nélkül. Ehhez pedig be kell szerezni sok-sok alapanyagot. Én ahogy a boltokban valamit jó áron találok, már most többet veszek belőle, hogy ne 24-én délelőtt kelljen leszaladnom pl. sütőporért.

- A karácsonyi családlátogatásokat is jó előre lefixálni, hogy melyik nap kinél leszünk vagy kik jönnek hozzánk. Ennek megfelelően lehet a menüt is megtervezni, hogy melyik nap hányan leszünk, van-e vega, vagy ételallergiás a családban.

Bevallom én ebből a listából még csak az ajándékokkal vagyok meg, a többi teljesen képlékeny még. Szóval van még bőven tennivalóm.

Holnaptól minden nap írok Nektek egy-egy ötletet, receptet, inspirációt.

Akinek van kedve tartson velem!

UI: Holnap a Spektrum tv-n 10.35-től Jamie és a karácsony című műsor 1 és 2. része lesz a tévében, tele szuper karácsonyi receptekkel. Ne hagyjátok ki!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése